Solna stad Jobb Solna stad
Avdelningschef till den administrativa avdelningen

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Vår uppgift är att ge barn och ungdomar kunskaper och erfarenheter, som rustar dem för livet och ger goda möjligheter till fortsatta studier.

Ditt uppdrag
Den administrativa avdelningen är en nybildad avdelning inom barn- och utbildningsförvaltningens centrala förvaltning. Fokus ligger på att utveckla administrativa processer inom förvaltningen. Som avdelningschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och arbetar på uppdrag av förvaltningschef.

Avdelningen består av två enheter, ekonomienheten och enheten för juridik, utredning och myndighetshandläggning. Här samlas förvaltningens övergripande utredningsarbete och du leder, fördelar och följer upp arbetet. Du ansvarar för framtagande av de ärenden som behandlas av barn- och utbildningsnämnden och skriver själv beslutsunderlag i övergripande frågor.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning samt tidigare erfarenhet som chef eller arbetsledare. Du har erfarenhet av att identifera och utveckla stödprocesser, bereda ärenden till nämnd samt producera dokument, t ex beslutsunderlag, utredningar eller verksamhetsplan. För att lyckas i denna roll ser vi att det är viktigt att du har kunskap om kommunala processer samt de lagar och förordningar som styr barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet.

Rollen som avdelningschef för den adminstrativa avdelningen på barn- och utbildningsförvaltningen ställer krav på att du är en person som har en förmåga att leda och motivera andra, och att du i ditt ledarskap skapar engagemang och delaktighet. Du är en person som tar initiativ och styrs av mål- och resultattänkande i dina prioriteringar, planering och agerande. Då du i denna roll kommer att ha många kontaktytor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som medlem i barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp ser vi att det är viktigt att du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Rollen ställer även krav på att du kan uttrycka dig klart och välformulerat inför en grupp, samt att du har en förmåga att förstå komplicerade språkliga underlag och kan producera egna dokument av hög kvalitet.

Vi arbetar aktivitetsbaserat, varför det är viktigt att du trivs med detta arbetssätt.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Alessandra Wallman, tf förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, på tel 08-746 14 38.

Facklig kontaktpersoner:

Susanna Sjögren, Lärarnas Riksförbund, tel 0707-32 15 35
Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 076 378 66 50
Sofia Soc, Skolledarförbundet, tel 08-746 15 90
Riitta Salokangas Davidsson, Kommunal, tel 08 746 16 90
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 25/2. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-02-13
Nyckelord:

Dela med dig av "Avdelningschef till den administrativa avdelningen, Solna stad" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Avdelningschef till avdelningen för kvalitet och utveckling, Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande...
Publicerad 13 feb
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE