Stockholms stad Utbildningsförvaltningen Jobb Biträdande rektor Johannes skola

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Johannes skola är en treparallellig grundskola för år F-6 med ca. 510 elever. Stolta traditioner, goda akademiska resultat, utvecklade former för kollegialt lärande och en internationell karaktär präglar vår skola. Vi bedriver även, sedan lång tid tillbaks, tvåspråkig undervisning (engelska/svenska) i samtliga årskurser. I skolans närområde bor många tvåspråkiga familjer och i varje årskurs undervisas upp till en tredjedel av eleverna på hälften engelska och hälften svenska. Skolan är belägen vid Roslagstull, ett stenkast från Hagaparken med dess fantastiska miljö. Skolbyggnaden är en s.k. palatsskola, byggd 1890 med anrika, vackra lokaler.

Varmt välkommen till oss på Johannes, skolan med internationell karaktär och hög kvalitet på undervisningen!

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av vår anrika och moderna skola till den bästa skolan för dagens och morgondagens unga?

Vi söker dig som har en positiv läggning och gillar att arbeta i skolans kreativa miljö, ständigt fylld av olika inslag och där ingen dag är den andra lik.

Som biträdande rektor hos oss ska du tillsammans med rektor tillse att verksamheten bedrivs i enlighet med skollag, läroplan, budget och övergripande verksamhetsmål och biträda rektor i ledning och planering av arbetet.

I ditt uppdrag ingår personal- och verksamhetsledning för förskoleklass, fritidshem och grundskola, F-3. Du har ett delegerat personal- och verksamhetsansvar för 30-35 pedagoger inom förskoleklass, grundskola och fritidshem och du genomför medarbetarsamtal och övriga samtal och uppgifter i den årliga löneprocessen. Du ansvarar för utveckling och kvalitet av den pedagogiska verksamheten/undervisningen, inom ramen för de lagar och förordningar som styr. I uppdraget ingår också ansvar för schemaläggning av arbetstid, planering, uppföljning, utvärderingar och andra möten samt ansvar för elevintag och andra administrativa processer.

Vi vill att du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.

Du är modig och beslutsam. Du fattar beslut och agerar utifrån dessa utan dröjsmål, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar omdöme under tidspress.

Du är tillitsfull och visar förtroende för medarbetarna samt delegerar ansvar och beslutanderätt långt ner i organisationen. I din kommunikation är du tydlig. Du säkerställer att budskapet når fram och förväntningarna är klara för alla parter. Du är noga med uppföljning och återkoppling.

Du har helhetssyn vilket innebär förmåga att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Kvalifikationer

Du har pedagogisk högskoleutbildning med uttagen examen/legitimation motsvarande lärare, förskollärare eller fritidspedagog. Rektorsprogrammet eller motsvarande är meriterande liksom annan ledarskapsutbildning, t.ex. Stockholms stads Ledarutbildning 1 och 2.

Erfarenhet av arbetsledning och pedagogiskt utvecklingsarbete inom grundskolan är nödvändig. Tidigare erfarenhet som skolledare, undervisning från grundskolan årskurs 1-6, förskoleklass och/eller fritidshemmet och personaladministration och rehabiliteringsarbete är meriterande.

Det är nödvändigt att du har kunskap om och är väl förtrogen med LGR11, kompetens och erfarenhet inom IKT och digitalt utvecklingsarbete, samt god pedagogisk kunskap, förankrad i aktuell forskning. Kunskap inom administration och Stockholms stads administrativa system, kompetens inom systematiskt arbetsmiljöarbete och goda kunskaper i engelska, gärna med undervisningserfarenhet är meriterande.

Övrigt

Som chef i Stockholms stad förväntas du ansvara för att sätta in den egna verksamheten i stadens övergripande perspektiv. Du formulerar och förmedlar tydliga mål och resultatkrav för verksamheten. Du skapar möjligheter och uppmuntrar till lärande, kreativitet, utveckling och ansvarstagande.

Du förväntas också arbeta aktivt för delaktighet, inflytande och öppenhet samt för att en god arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat råder på arbetsplatsen. Även ett aktivt arbete för jämställdhet och mångfald på din arbetsplats förväntas.

Tillsammans med medarbetarna formulerar du tydliga förväntningar och krav och du följer upp hur medarbetarna uppfyller dessa.

Läs mer om oss på www.johanessskola.stockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-08-06
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Referensnummer 2018/504

Kontakt
Catrin Hyllander Nyqwist, 08-508 44 540, E-post: catrin.nyqwist@stockholm.se

Facklig företrädare
Olle Petterson, Lärarförbundets skolledarsektion, 08-508
21 743
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-825 25 83

Sista ansökningsdag 2018-02-26
Legitimationskrav Lärare
Förskollärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-02-13
Nyckelord:

Dela med dig av "Biträdande rektor Johannes skola, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 8 lediga jobb fördelat på 8 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Anna Whitlocks gymnasium söker biträdande rektor, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning Anna...
Publicerad 21 feb

Biträdande rektor till Hökarängsskolan (F-9), inriktning F-5, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 19 feb

Nya Elementar söker förändringsledare till tjänsten som biträdande rektor, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. För att bättre kunna utnyttja...
Publicerad 19 feb

Skarpatorpsskolan söker biträdande rektor åk 4-9, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 13 feb

Biträdande rektor till Norra Ängby skola, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. I Stockholms stad finns drygt 140...
Publicerad 13 feb

Alviksskolan söker biträdande rektor åk 4-9, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 13 feb

Alviksskolan söker biträdande rektor åk F-3, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 13 feb

Biträdande rektor till Enskede skola, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning Stockholm...
Publicerad 24 jan
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE