Trosa kommun Jobb Biträdande rektor

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Arbetsplatsen
Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 800 anställda. Med cirka 12 900 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt.
Se mer på www.trosa.se

Skolverksamheten i Trosa omfattar ca 360 medarbetare samt 2 100 elever och förskolebarn.

Tomtaklintskolan är en skola för åren 7 till 9. Vi erbjuder en miljö där kamratskap och teamkänsla sätts högt. Tomtaklintskolan vill vara en modern skola som samtidigt är väl förankrad i kunskaps- och kulturtraditionen. För närvarande har skolan ungefär 300 elever fördelade på 12 klasser. Skolan har ca 50 personer anställda, varav ca 35 är pedagoger.

Tomtaklintskolan har ett organiserat elevhälsoarbete. Lärarna arbetar både i årskursgrupper såväl som i ämnesgrupper blandade för olika årskurser. Merparten har uppdrag som handledare för en specifik klass.

Tomtaklintskolans vision och värdegrund;
- Tillsammans skapar vi lust att lära och förutsättningar att utvecklas.
- Vi tar ansvar för att skapa trygghet för alla.
- Vi visar oss själva, varandra och omgivningen respekt och hänsyn.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som med driv och personligt engagemang tillsammans med teamet vill utveckla Tomtaklintskolan så att alla elever når sina mål. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp och det pedagogiska rådet. Du kommer att ha personalansvar för delar av den pedagogiska personalen och tillsammans med rektor utarbeta tjänstefördelning och lägga schema. Du kommer att leda möten, utarbeta strategier och inspirera elever och pedagoger att finna sin fulla potential.

Vi har ett inkluderande förhållningssätt och tar tillsammans ansvar för att utveckla alla våra elevers förmågor och kompetenser. Vi tror på ett elevnära ledarskap där förmågan att bygga förtroendefulla relationer är grunden för den utveckling vi vill se i organisationen. Vi vet att förtroendet mellan skolledare och medarbetare gör skillnad, både i hur vi arbetar tillsammans och för elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt.

Du arbetar tätt tillsammans med rektor, tre förstelärare samt ett elevhälsoteam med psykolog, skolsköterska, kurator, SYV och speciallärare. Om du vill vara med att utveckla vår verksamhet tillsammans med fantastiska medarbetare, så är den här tjänsten något för dig.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har en pedagogisk examen och innehar lärarlegitimation. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som biträdande rektor eller annan liknande ledarerfarenhet. Har du genomfört den statliga rektorsutbildningen är det en merit.

Du vill vara ute i verksamheten och arbeta operativt genom lektionsbesök, samtal och genom att vara en del i arbetslagens arbete. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har ett stort engagemang för pedagogiska frågor och lätt för att skapa relationer med elever och deras föräldrar. Du ser teamets styrkor, samtidigt som du är självständig, drivande och strukturerad. Du är flexibel och inte rädd för att rycka in där det behövs för helhetens bästa. Du vet att interaktionen emellan skolans samtliga medarbetare är avgörande för ett lyckat utvecklings- och förändringsarbete, tillika för elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt. Du är proaktiv och förändringsbenägen samtidigt som du är noggrann. Du är van vid att möta föräldrars förväntningar och kan självständigt leda svåra samtal.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: 2018-04-02. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Den som erbjuds tjänst inom barnomsorg och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg).

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-02-18
Arbetsgivarens referensnummer: A749654

Upplysningar
Lasse Sahlin
Rektor Tomtaklintskolan
070-360 51 15
0156 522 43
lasse.sahlin@trosa.se

Lena Agartson
Sveriges Skolledarförbund
0156-521 23
lena.agartson@trosa.se

Ulrica Mårtensson Johansson
Lärarförbundet Skolledare
0156-521 45
ulrica.martenssonjohansson@trosa.se

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-02-09

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord:

Dela med dig av "Biträdande rektor, Trosa kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE