Region Gotland Jobb Enhetschef hemtjänst

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Region Gotland erbjuder sina medborgare valfrihet inom hemtjänsten (LOV), där Hemtjänsten Region Gotland är den största utföraren och ingår i Socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd till människor i deras hem och i deras vardag. Avdelningen är en effektiv konkurrenskraftig utförarorganisation med professionella medarbetare i ständig utveckling. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Vi söker nu en enhetschef till Norra Gotland med placering i Slite som kan leda och utveckla vår verksamhet mot en modern, effektiv och sammanhållen hemtjänst med en tydlig helhetssyn.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef bedriver du en effektiv verksamhet med hög kvalitet inom de ekonomiska ramarna. Du ansvarar för att insatser enligt SoL (socialtjänstlagen) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen) verkställs utifrån de uppdrags- och kvalitetskrav som ställs från myndighetsavdelningen.

Du har direkt personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar inom ett givet hemtjänstdistrikt. Rollen ställer också krav på din förmåga att bemanna, planera och utveckla enheten. Samtidigt som du har en viktig roll i vår ledningsgrupp. Där förväntas du bidra till utvecklingen av hela Hemtjänst Region Gotland. Som en av två enhetschefer inom hemtjänsten på norra Gotland kommer du ha ett nära samarbete med din tvillingkollega, samt med avdelningens övriga enhetschefer. Du är resultatansvarig enligt Region Gotlands styrmodell där du bland annat kommer arbeta med regelbundna uppföljningar av kvalitet och ekonomi.

Som enhetschef hos oss får du ett stimulerande arbete som bidrar till att göra skillnad för våra brukare. Vi ser oss som ett stort hemtjänstteam och därför uppmuntrar vi till erfarenhetsutbyte mellan våra olika enheter runt om på ön. Hos oss finns det möjlighet för dig att växa och vidareutveckla dig inom områden som du intresseras av. Vi erbjuder också alla våra nya chefer inom Region Gotland att gå vår ”Chefsskola” där du får utbildning inom arbetsrätt, ekonomi, ledarskap mm.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs det att du är drivande, gillar förändring och utvecklingsarbete samt trivs med att ta ansvar. Vi ser att du är mål- och resultatinriktad och en förmåga att hitta nya angreppssätt. Du värdesätter att motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter och förutsättningar som krävs för att effektivt kunna nå gemensamma mål. Utifrån det krävs det att du är strukturerad, tydlig och har en coachande ledarstil som inger förtroende och som kan få personer att växa.

Du uppfattas som lyhörd och empatisk och i denna roll ser vi en person med stor självkännedom som är trygg i sin profession och tycker om att ha nära samarbete med kollegor. Därav kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du har högskoleutbildning inom området socialt arbete och/eller ledarskap och organisation eller annan högskoleutbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren. Samt att du har erfarenhet av ledarskap och har goda kunskaper och arbete utifrån SOL.

Meriterande är om du har erfarenhet av hemtjänst inom LOV och om du har kunskaper och arbete utifrån HSL. Det är även av fördel om du har varit chef och har goda kunskaper om personal och ekonomiansvar. Eftersom det förekommer bemannings och schemaförändringar inom verksamheten ser vi gärna att du har erfarenhet av detta. Har du dessutom vana av vårt datasystem treserva är det ett plus. Det är även viktigt att du kan uttrycker dig väl i tal och skrift.

Körkort och tillgång till egen bil erfordras då du behöver kunna ta dig till olika arbetsplatser över ön.

I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval vilket innebär att vi kommer att kalla till intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Om Region Gotland
Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Information
Anställning

Arbetsplats
Hemtjänsten, Socialförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträdesbeskrivning
Tillträde enligt ök

Antal tjänster
1

Kontakt
Agneta Nyström
Avdelningschef
0498-26 34 58

Arbetsgivarens referensnummer
A758449

Sista ansökningsdatum
2018-04-08

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-03-09
Nyckelord:

Dela med dig av "Enhetschef hemtjänst, Region Gotland" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek RekryteringLediga jobbLediga jobb
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE