Trosa kommun Jobb Förskolechef till Trosa

Arbetsplatsen
Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 800 anställda. Med cirka 12 800 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt.
Se mer på www.trosa.se

I idylliska Trosa finns en välkomnande och kreativ förskolemiljö där både personal, barn och föräldrar trivs. Till två av våra förskolor söker vi nu en förskolechef, Tallbackens förskola som har fyra avdelningar och Björkbacken som har sex. Förskolorna ligger nära varandra med närhet till naturen. Utemiljöerna ger rika möjligheter till lek och aktiviteter. Vi värnar om ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa och ger lust och glädje till utveckling och lärande.

Alla kommunens pedagoger deltar i ”Läslyftet för förskolan”, en mycket uppskattad fortbildningssatsning som pågår under hela läsåret. Under kommande läsår fortsätter vi med en gemensam satsning, där den reviderade läroplanen bildar grunden och med begreppet undervisning i fokus.

Arbetsuppgifter
Som förskolechef arbetar du direkt under skolchefen och har det övergripande ansvaret att leda, utveckla och att i samverkan med dina medarbetare kvalitetssäkra din enhet. Du har resultatansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling.

I rollen har du tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och personal. Som förskolechef arbetar du nära både med andra förskolechefer och med rektorerna med målet om en gemensam syn på barns lärande och en tydlig ”röd tråd” för barns utbildning.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du som har förmåga att arbeta självständigt med långtgående delegation, brinner för verksamhetsutveckling/kvalitetssäkring och sätter barnens bästa i centrum – Välkommen till vårt team!

Den vi söker bör ha en stor grad av personlig mognad och en god samarbetsförmåga. Vidare bör du vara noggrann, strukturerad och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Viktigt är också att du är tydlig i ditt ledarskap och har väl utvecklat omdöme.

Formella kvalifikationer: Förskollärarutbildning som kvalificerar för legitimation. Rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning är önskvärd.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Höstterminen 2018
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Den som erbjuds tjänst inom barnomsorg och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg).

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-04-29
Arbetsgivarens referensnummer: A770690

Upplysningar
Mats Larsson
Skolchef
070-518 06 01
0156-520 53
mats.larsson@trosa.se

Lena Agartson
Sveriges Skolledarförbund
0156-521 23
lena.agartson@trosa.se

Ulrica Mårtensson Johansson
Lärarförbundet Skolledare
0156-521 45
ulrica.martenssonjohansson@trosa.se

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-04-05
Nyckelord:

Dela med dig av "Förskolechef till Trosa, Trosa kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE