Falu kommun Jobb Förskolechefer

Välkommen till Falu förskola – hos oss får du utvecklas tillsammans med ett 20-tal engagerade förskolechefer, 550 kompetenta pedagoger och 2800 härliga barn! Tillsammans fyller vi ett 60-tal förskolor med lärande, trygghet och glädje!

Våra förskolechefer sitter centralt tillsammans med kommunens skolledning samt personal- och ekonomikontor. Vår fysiska placering bidrar till ett gott samarbete, lärande och utbyte mellan förskolorna och vi arbetar nära varandra i förskolechefsteam/par. Kompetensen är hög bland våra förskolechefer och vi har en stor erfarenhets- och generationsbredd.

Vi arbetar för att skapa likvärdighet inom Falu kommuns förskolor och det systematiska kvalitetsarbetet är väl utvecklat och förankrat i hela verksamheten. Det pågår även en utveckling av den digitala plattformen. Vi på Falu kommun är även stolta över att vara en av de kommuner i landet som kommit längst inom den s.k Skottlandsmodellen (GIRFEC, Getting It Right For Every Child). Genom att kraftigt förbättra samverkan mellan olika samhällsaktörer, så som förskola, skola, socialtjänst och landsting, kan vi tidigare och bättre se och möta varje barn.

Stödfunktioner erbjuds i form av centrala funktioner för ekonomi, HR- och likabehandlingsarbete. Det finns en lektor, vars uppdrag är att bidra till att förskolans verksamhet utvecklas med utgångspunkt i aktuell forskning. Det finns även en utvecklingsstrateg, en utvecklingspedagog, specialpedagoger, språkutvecklare och verksamhetsutvecklare inom förskolan. Som chef i Falu kommun kommer du ständigt att kunna växa och utvecklas, bland annat genom att delta i kommunens egna och mycket uppskattade ledarutvecklingsprogram.

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER

Som förskolechef fokuserar du på att jobba med utveckling av pedagogik, ledarskap och bemötande. Du har det övergripande verksamhets- och resultatansvaret för enheten. Vi söker en person som genom sitt ledarskap är med och formar förskolan till en trygg, inspirerande och intressant plats att vara på.

TILLRÄCKLIGA KVALIFIKATIONER

- Förskollärarexamen eller lärarexamen

- Erfarenhet från att ha arbetat på förskola

- Erfarenhet av personalansvar och budgetansvar

- Vi utgår ifrån att du delar värdegrunden som baseras på barnkonventionen

- Intresse och engagemang för skolutveckling. Du håller dig ajour med förändringar och forskning inom verksamhetsområdet

- God analytisk förmåga och en förmåga att se helheten

Vi vill att du är driven, utvecklingsinriktad och har en mycket god kommunikationsförmåga, både i tal och skrift. Du är beslutsför och är bra på att entusiasmera dina medarbetare. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

- Digitala verktyg i skolan

- Kunskap kring mångfaldsfrågor

- Rektorsutbildningen

- Utbildning inom ledarskap/skolledarskap

FALU KOMMUN SOM ARBETSGIVARE

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tre tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Inom Falu kommun tillämpar vi årsarbetstid, vilket innebär en möjlighet för dig att anpassa dina arbetstider. Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

UPPLYSNINGAR

Verksamhetschef Falu förskola Ainileena Niva, 023-821 53

FACKLIGA REPRESENTANTER

Lärarförbundet, Catarina Gehlin, 023-106 36, catarina.gehlin@falun.se

Kommunal, Åsa Hedlund, 010-44 28 169, åsa.a.hedlund@falun.se

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-04-09
Nyckelord:

Dela med dig av "Förskolechefer, Falu kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Rektor för vuxenutbildning i egen regi, Falu kommun

Tänker du tvärtom? Tror du att undervisning går att vidga, att den kan ske på fler ställen och på andra sätt än idag? Intresserar du dig för didaktiska frågor,...
Publicerad 19 apr
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE