Falu kommun Jobb Framtidens rektor till Lugnetgymnasiet

Lugnetgymnasiet är en av Faluns två kommunala gymnasieskolor. Det är en attraktiv skola med ett ökande elevunderlag. Lugnetgymnasiet erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram vilket ger dynamik och många möjligheter till samarbeten. Närheten till Lugnets idrottsanläggningar ger även unika möjligheter att kombinera studier med idrott.

På Lugnetgymnasiet finns tre rektorer. Nu söker vi den rektor som ska ansvara för våra IM-program. Introduktionsprogrammens utbildningar riktar sig till elever som inte har behörighet att söka till ett nationellt gymnasieprogram eller som vill hitta en alternativ väg till arbetslivet. Tack vare ett bra och nära samarbete med våra nationella program så underlättar vi att eleverna får en bra övergång efter att de har blivit behöriga. IM-programmet omfattar alla fem inriktningar; preparandutbildning, programinriktat individuellt val, yrkesintroduktion, individuellt alternativ och språkintroduktion.

Vi erbjuder en spännande och dynamisk verksamhet där du får möjlighet att vara med och utveckla framtidens skola! Välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om skolans viljeriktning: http://skola.falun.se/gymnasium/lugnetgymnasiet/om-skolan/viljeinriktning.html

ARBETSUPPGIFTER

Som rektor har du ansvar för de elever och den personal som är knutna till IM-programmens utbildningar. Du har personal- och budgetansvar och är ansvarig för utvecklingsarbetet för dessa utbildningar. Du får en varierande vardag där du möter och arbetar tillsammans med lärare, elever och ungdomskonsulenter. Självklart samarbetar du även nära med dina rektorskollegor på Lugnetgymnasiet för att fortsätta att utveckla skolans attraktivitet och framåtanda. Du ingår i gymnasiechefens ledningsgrupp där du är med och påverkar utvecklingen för kommunens gymnasieskolor på en strategisk nivå. Vidare samarbetar och ansvar du också för elevhälsoteamet på skolan.

VI SÖKER DIG SOM...

Har pedagogisk examen på högskolenivå och erfarenhet av pedagogiskt arbete, därigenom har du också god kunskap om skolans styrdokument. Du har ett intresse i att leda skolutveckling och att arbeta för att skapa samverkan mellan andra gymnasieskolor och andra skolformer.

Vi ser att du som söker är en inspirerande och tydlig ledare vars mål är att skapa en tillitsfull atmosfär där idéer lyfts och nytänkande uppmuntras. Du förstår vikten av samarbete och verkar mycket aktivt för att skapa starka band mellan medarbetare så väl som till andra aktörer. Du har förmågan att få saker att hända och du är strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vidare är du en teambildare som ger dina medarbetare mål och visioner.

DET ÄR OCKSÅ BRA OM DU HAR...

- Erfarenhet av att ha varit rektor, gärna på gymnasienivå

- Chefs/ledarerfarenhet

- Rektorsutbildning

FALU KOMMUN SOM ARBETSGIVARE

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare, jurister och 214 andra yrkesbefattningar. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Falu kommun har höga förväntningar och tilltro till att du klarar ditt ledaruppdrag. Vårt löfte är att ge dig rätta förutsättningar och undanröja hinder! Skolförvaltningen är Falu kommuns största förvaltning med cirka 1 800 anställda och 12 000 barn och elever. Förvaltningen innefattar bland annat förskola, grundskola, gymnasieskola, komvux och elevhälsan. Vi har stort fokus på skolutveckling och söker hela tiden nya sätt att utveckla och förbättra vårt uppdrag.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

UPPLYSNINGAR

Gymnasiechef Johan Svedmark, 023-824 96

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Lärarförbundet: Gunilla Bohlin, 023-878 91 eller 070-568 83 30
Lärarnas Riksförbund: Hanna Meijer-Holmqvist, 023-838 63
Kommunal: Ann Chrona, 010-442 81 69
Vårdförbundet: Gunilla Ordeus, 023-815 37
Vision: Christina Johansson, 023-821 10
Ledarna: Karolina Roos, 023-863 30

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-03-12
Nyckelord:

Dela med dig av "Framtidens rektor till Lugnetgymnasiet, Falu kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 1 lediga jobb fördelat på 1 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Biträdande rektor, Bjursåsskolan 7-9, Falu kommun

Hej skolledare, en av Faluns mest spännande skolledartjänster finns nu att söka! Vi har nämligen en ledig tjänst på vår nybyggda 7-9-skola i Bjursås. En skola...
Publicerad 14 mar
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE