Helsingborgs Stad Jobb Nyfiken förskolechef med kvalitet i fokus sökes till Västra Ramlösa förskolor i Helsingborg

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsplatsen
Du vill något. Det vill vi med!

Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Västra Ramlösa förskolor består av förskolorna Brunnsberga, Birkagatan, Humlegården och Fridas. Vi är cirka 60 härliga medarbetare och 250 nyfikna barn. Förskolorna är placerade i Gustavslund och Humlegården i östra delarna av centrala Helsingborg. Detta betyder spännande utemiljöer och närhet till Jordbodalen.

Utifrån barngruppernas intresse och behov bygger vi upp och utvecklar lärmiljöer som inspirerar och lockar till utforskande och lek. Vi skapar förutsättningar för barnens lärande i projektform och dokumenterar arbetet och lärandet tillsammans med barnen. Arbetssättet med pedagogisk dokumentation hjälper oss att synliggöra och utveckla verksamheten.
På våra pedagogiska måndagar diskuterar vi tillsammans barnens utforskande och lärande i syfte att lära av varandra och utveckla förutsättningarna för barnen. Hos oss möter du engagerade och kompetenta medarbetare som har tillgång till olika digitala lärverktyg, ständig kompetensutbildning och en tydlig organisation. Förskolorna har gott om inspirerade förskollärare som vågar! Vi ser olikheter som en tillgång och vill gärna se en mångfald både bland barn och personal.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en tjänst som ger dig möjlighet att leda förskolor med tydliga profiler och en modern syn på förskolans uppdrag. Du längtar efter uppdraget att bibehålla och utveckla den kvalitet som byggts upp med inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi.
Utvecklingsarbetet och kvaliteten är evidensbaserad och bygger på analys., därför blir det systematiska kvalitetsarbetet en naturlig del i ditt dagliga resonemang och arbete. Du har höga förväntningar på verksamheten och ett inspirerande bemötande som skapar delaktighet.

Du kommer att ha fullt budget- och personalansvar. Som chef har du nyckelpersoner kopplade till dig och din verksamhet inom till exempel HR och ekonomi. Du har även en biträdande förskolechef, en pedagogista och en skoladministratör på enheten.

I Helsingborg tror vi på att nyckeln till framgångsrika verksamheter med hög måluppfyllelse är framgångsrika chefer. Du kommer bland annat att ingå i ledningsgruppen i verksamhetsområde två som består av rektorer och förskolechefer. I ledningsgruppen lär, utmanar och stöttar ni varandra

Kvalifikationer
Vi söker dig som har nyfikenhet, vilja att tänka nytt och kvalitet i fokus. Att få fortsätta driva utvecklingen på Västra Ramlösa förskolor ser du som en härlig utmaning.

Du har en pedagogisk examen, är väl förtrogen med förskolans uppdrag och har drivit systematiskt kvalitetsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta i en ledande ställning inom förskola eller skola. Om du har haft verksamhets-, personal- och ekonomiskt ansvar är det givetvis en merit. Vi ser även mycket positivt på om du har genomgått det statliga rektorsprogrammet och/eller motsvarande ledarskapsprogram.

Du ser det som en utmaning att få varje medarbetare att känna sig sedd. Ditt ledarskap medför både utvecklingsinriktade samtal och nära pedagogiskt ledarskap. Dina medarbetare vet att du tror på dem och vi söker dig vi vill tro på.

Anställningens omfattning
Tillträde: 2018-05-01, eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer: C18263

Övrigt
Övriga fackförbund:
*Kommunal - 042-10 50 91, Helsingborg.skane@kommunal.se

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Generell information

Sista ansökningsdag
2018-03-18

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Helsingborg

Yrkeskategori
Förskolechef

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson
Matz Ingvarsson
Verksamhetschef 042-10 64 51 matz.ingvarsson@helsingborg.se

Fackliga företrädare
Skolledarförbundet
070-210 49 15

Lärarförbundet
042-10 54 94

Vision
042-10 50 93

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-03-07

Observera att sista ansökningsdag har passerat
Nyckelord:

Dela med dig av "Nyfiken förskolechef med kvalitet i fokus sökes till Västra Ramlösa förskolor i Helsingborg, Helsingborgs Stad" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE