Linköpings kommun Jobb Områdeschef för grundskola i östra stadsdelarna

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Sista ansökningsdatum: 2017-08-20
Referensnummer: 2017/1213
Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: enligt ök

Kontaktperson:
Christel Horsak, skolchef, 0706-10 55 61

Fackliga representanter:
Nås via kommunens växel, 013-20 60 00

Om arbetsplatsen
Avdelningen för förskola och grundskola är en del av utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun och arbetar för barn- och ungdomsnämnden. Avdelningens ansvarsområde omfattar förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem samt grundsärskola, barn- och fritidsuppdraget samt LSS för barn och unga.

Avdelningens verksamhet har precis genomgått en omorganisation och är nu organiserat i sex verksamhetsområden med geografisk indelning; två områden som ansvarar för förskola och fyra områden som ansvarar för grundskola, förskoleklass, fritidshem och övrig verksamhet.

Vi söker nu områdeschef för grundskola i Linköpings östra stadsdelar.

Arbetsbeskrivning
Områdeschefens uppdrag innebär att ta ansvar för att utveckla och följa upp verksamheterna inom ansvarsområdet. Fokus för uppdraget är den pedagogiska utvecklingen och ytterst elevens lärande och kunskapsresultat. Uppdrag sätts från såväl statlig som kommunal nivå och som områdeschef behöver du förhålla sig lika respektfullt till båda slagen av styrning.

Som områdeschef har du verksamhetsansvar och ekonomiskt ansvar för området samt personalansvar för områdets rektorer. I området finns även en stab bestående av funktioner inom ekonomi, HR och kvalitetsutveckling. Du har ansvar för att utveckla ett väl fungerande ledningsteam för området där var och en tar ansvar både för sitt eget verksamhetsområde och för helheten i ett 1-16 årsperspektiv. Som områdeschef ansvarar du för säkerställa att rektorerna har så goda förutsättningar som möjligt för att fullgöra sitt ansvar.

Områdeschefen är direkt underställd skolchefen för förskola och grundskola och ingår i dennes ledningsgrupp. Det senare innebär att områdeschefen också har ett avdelningsövergripande uppdrag med medverkan i strategisk verksamhetsutveckling samt i gemensamma arbetsgrupper och processer.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt erfarenhet från skolledande uppgifter inom verksamhetsområdet. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Du har god kunskap om tillämpning av nationella styrdokument och god kunskap om skolutveckling och kvalitetsutveckling av verksamheten.

Som person ska du vara lyhörd och stimuleras av att leda andra och se andra människor växa. Du ska också ha en god analytisk förmåga och vara utvecklingsorienterad, kreativ och målinriktad.

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2017-07-03

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord: Hälso- och sjukvård, Områdeschef

Dela med dig av "Områdeschef för grundskola i östra stadsdelarna, Linköpings kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE