Luleå kommun Jobb Rektor till grundsärskolan åk 1-9

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsplatsen
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Särskolans verksamhet åk 1-9 omfattar grundsärskolan, träningsskolan, fritidshem och ungdomsfritids.

Vi söker nu dig som redan är eller tänker ta steget att bli rektor till några av våra enheter inom särskolan. Vill du vara med och driva och utveckla särskoleverksamhet för att bidra till ett hållbart lärande för våra barn och elever? Tycker du om att samverka och arbeta tillsammans med andra för att göra särskolan i Luleå till en bättre skola? Vill du vara en del av ett team med andra rektorer och en förvaltning med många expertfunktioner?

Då har vi tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i det ledningsteam som idag leder Tunaskolan och Tunaskolans grundsärskoleverksamhet och som består av rektor för grundskolan och rektor för grundsärskolan. Arbetet är komplext och stora krav kommer att ställas på samarbete och samverkan mellan grundskola och grundsärskola. I uppdraget som rektor ingår att leda och planera det systematiska kvalitetsarbetet med verksamhetens utveckling i fokus. Som rektor har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, kvalitets- och skolutveckling – du är arbetsgivarens förlängda arm.

Rektor ansvarar för att enheten arbetar utifrån styrdokument, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut. Rektor skall, inom givna ekonomiska ramar, organisera för lärande, där kollegial samverkan, varierad undervisning och formativ bedömning är ledord.

Rektor skall främja samverkan i syfte att öka skolans måluppfyllelse. Som rektor rapporterar du direkt till verksamhetschef.
Kvalifikationer
Du har en adekvat högskoleutbildning och har tidigare erfarenhet av att arbeta inom skolverksamhet. Du ska ha specialpedagogisk insikt genom utbildning och erfarenhet och vara van att utbilda och stötta pedagoger i sitt arbete. Du får gärna ha erfarenhet av att vara ledare som exempelvis rektor eller annan personalledare. Vi ser det som ett krav att du har god förmåga i kommunens digitala verktyg och att du behärskar både schemaläggning, tjänsteplanering och inköpsprocessen. Arbete och erfarenheter av elevhälsoarbete är meriterande.

För att leda och utveckla verksamheten mot högre måluppfyllelse krävs att du som rektor har god ledarskapskompetens och kunskap och kompetens i frågor kring grundsärskolans undervisning, lärande och kunskapsutveckling. Du ska förstå och kunna förhålla dig till ett komplext uppdrag med politisk styrning, på såväl nationell som kommunal nivå. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att tänka långsiktigt och verka över tid. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du visar ledarskap genom att leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar gruppen och blir en referenspunkt för andra, du skapar engagemang och delaktighet samt inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Du har god förmåga att fatta beslut och ta ansvar. Du väger samman korrekt information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid agerande och beslut. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du har förmågan att hantera resurser på ett effektivt sätt som speglar verksamhetens prioriteringar. Du har till sist en stark vilja att samverka och samarbeta med grundskolans verksamhet för att ta inkluderingstanken så långt som möjligt.
Anställningens omfattning
Tillträde: enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad: 50%

Ansökan
Referensnummer: A744609

Övrigt
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Generell information

Sista ansökningsdag
2018-01-19

Arbetsplats
Norrbottens län

Kommun
Luleå

Yrkeskategori
Rektor

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Deltid

Antal tjänster
1

Kontaktpersoner
Monica Karsbrink Lövbom
Verksamhetschef 070-6736630 monica.karsbrink.lovbom@skol.lulea.se

Marcus Hedström
Rektor 0920-454246

Fackliga företrädare

Sveriges Skolledarförbund
Facklig organisation 0920-453000

Lärarförbundet
Facklig organisation 0920-453284

Lärarnas Riksförbund
Facklig organisation 0920-45 39 79

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-01-09

Observera att sista ansökningsdag har passerat


Nyckelord:

Dela med dig av "Rektor till grundsärskolan åk 1-9, Luleå kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE