Stockholms stad Utbildningsförvaltningen Jobb Rektor till Mariehällsskolan

Observera att sista ansökningsdag har passerat

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Arbetsplatsbeskrivning

Mariehällsskolan, som ligger i Annedal/Mariehäll i Bromma, är under uppbyggnad och tillväxt. Fullt utbyggd kommer skolan att ha ca 700 elever i F-6, men i dagsläget är den överväldigande majoriteten av eleverna i lågstadieåldern. Detta förhållande ställer stora krav på flexibilitet och nytänkande.

Skolan har satsat på att skapa en stark vi-känsla och trygghet – bl a genom gemensamma kulturaktiviteter och traditioner under året där eleverna ges möjlighet att vara delaktiga i planeringen.

Mariehällsskolan är en läsande skola och utgår ifrån att ”Läsning som livsstil” lägger grunden till elevernas fortsatta studier. Läsningen genomsyrar både förskoleklass, skola och fritids. Skola och fritids har ett nära samarbete kring elevernas lärande under hela dagen.

Skolan har ett starkt och mycket välfungerande elevhälsoteam. Omgivningens karaktär är av sådan art att mycket tid och kraft måste ägnas åt olika typer av elevhälsofrågor.

Skolan har en välfungerande organisation och ett väl distribuerat ledarskap. Skolan präglas av ett ansvarstänk över hela personalgruppen, och alla i organisationen med rätt förutsättningar tillåts att växa oberoende formell utbildning. Detta är något som befrämjats av nuvarande rektor och måste också få råda i fortsättningen.

Läs mer på skolans hemsida: https://mariehallsskolan.stockholm.se

Kvalifikationer

Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kommunicerar tydligt, säkerställer att budskapet når fram och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som rektor fattar du beslut och agerar utifrån dessa utan dröjsmål. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och systematiserar verksamheten för ett organisatoriskt lärande. Du arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. Som ledare är du coachande och utvecklar dina medarbetare genom att leda dem i att identifiera mål, undanröja hinder samt skapa möjligheter.

Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet som skolledare på en grundskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av att starta en ny skola. Du ska även ha kunskap om och stort intresse för elevhälsofrågor samt god kunskap om IT/digitalisering. Meriterande är rektorsprogrammet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rektor i Stockholms stad med ett sexårsförordnande på den aktuella tjänsten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Annedal/Mariehäll
Referensnummer 2018/1361

Kontakt
Bo Andersson, grundskolechef, 08-508 33 620
Patrik Biverstedt, chefsrekryterare, 08-508 33 485

Facklig företrädare
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-825 25 83
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30

Sista ansökningsdag 2018-03-18
Utbildningskrav Högskola/universitet

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-03-05

Observera att sista ansökningsdag har passerat




Nyckelord:

Dela med dig av "Rektor till Mariehällsskolan, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb 5 lediga jobb fördelat på 5 annonser

Arbetsgivarens övriga jobb

Biträdande rektor Nälstaskolan, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning Välkommen...
Publicerad 12 mar

Rektor till Blackebergs gymnasium, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi vill att eleverna ska ha de...
Publicerad 9 mar

Administrativ chef grundskolan - vi behöver dig!, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 7 mar

Biträdande rektor till Rödabergsskolan, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Arbetsplatsbeskrivning...
Publicerad 5 mar

Gymnasiechef till gymnasieavdelningen, Stockholms stad Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi vill att eleverna ska ha de...
Publicerad 23 feb
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE