Söderhamns Kommun Jobb Rektor till Norrtullsskolan åk 7-9

Om arbetsplatsen
Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

I Söderhamn genomsyrar innovation och entreprenörskap alla utbildningsnivåer. Barn och ungdomar är medskapare i sitt lärande, för att utveckla förmågan till initiativ och samarbete. Vi arbetar aktivt med integration och inkludering. I barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 700 medarbetare som möter barn och ungdomar i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och kulturskola. Vi arbetar också med studie- och yrkesvägledning, it-pedagogik, elevhälsa, skolskjutsar och administration. Vi är Söderhamn!

Arbetsuppgifter
Rektor till Norrtullsskolan årskurs 7-9.

Norrtullskolan ligger i centrala Söderhamn och är en komplett grundskola från förskoleklass upp till årskurs 9 samt fritidshem. Norrtullskolan är uppdelad i två enheter med en rektor till vardera enhet. Norrtull A/B består av förskoleklass till årskurs 6,och Norrtull C består av årskurs 7-9. Till Norrtullskolan hör också Faxeskolan där vi inrymmer årskurs 5-6. På Norrtullskolan och Faxeskolan finns cirka 700 elever och cirka 100 medarbetare. Skolan ligger i ett mångkulturellt område och många av skolans elever har sitt ursprung i något annat land.

Vi söker nu en rektor till Norrtull C. Som rektor har du det övergripande ansvaret för verksamheten och att leda den i förhållande till de nationella och kommunala styrdokumenten. Som pedagogisk ledare förväntas du driva utvecklingsfrågor i nära samarbete med dina medarbetare. Inom given budgetram ansvarar du för verksamhetens organisation och medarbetare. Du ingår i verksamhetschefens ledningsgrupp och tillsammans tar ni ansvar för att utveckla förskolan och skolan i Söderhamn mot målbilden ”En kreativ och utmanande förskola/skola där barn och elever ges möjlighet att vara entreprenörer i sitt eget liv och därmed välja sin egen framtid.”

Detta nås genom:
• Tydliga mål och prioriteringar
• Effektivt och flexibelt resursutnyttjande
• Kollegialt lärande
• Kommunikativt ledarskap
Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas med fokus på samverkan och helhetssyn, systematiskt kvalitetsarbete, kollegialt lärande och tidiga insatser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en engagerad och tydlig chef/ledare och som har modet att leda samt har ett etiskt förhållningssätt som är förankrat i läroplanens värdegrund. Du har relevant högskoleutbildning inom området och erfarenhet av pedagogiskt verksamhet. Vi ser gärna att du genomgått rektorsutbildning och det är en fördel om du har tidigare erfarenhet som rektor eller annan erfarenhet som chef.

För att trivas i denna roll behöver du vara van och trygg med att arbeta mot uppsatta mål och fokusera på resultat. Du styrs av mål- och resultattänk i både prioriteringar, planering och agerande. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Rollen som rektor kräver att du förblir uthållig och effektiv trots motgångar och utmaningar och du besitter förmågan att enkelt kunna sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation och kan med lätthet anpassa dig till rådande situation. Som rektor behöver du se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet, du förstår din roll och ditt uppdrag men ser till hela verksamhetens bästa. Du är van att tänka och arbeta strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Självklart är du en fena på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt!

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2018-03-04

Referensnummer: BUN/17.F10

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt
Kontaktperson
Eva Britt Hartikainen
Tf Verksamhetschef skola
0270 750 00

Facklig företrädare
Tomas Eriksson
Lärarförbundet
0270 756 68

Åsa Äng Eriksson
Skolledarförbundet
0270 759 01

Övrigt
För att få arbeta inom en pedagogisk verksamhet måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Söderhamns hemsida

Ange i Din ansökan att Du såg annonsen på chefjobb.se

Senast publicerad eller uppdaterad 2018-02-13
Nyckelord:

Dela med dig av "Rektor till Norrtullsskolan åk 7-9, Söderhamns Kommun" till dina vänner:

Jobbet har sparats under Mina jobb
Arbetsgivarens övriga jobb
Inga annonser funna
Medrek Rekrytering
För Arbetsgivare
© 2004-2011 CHEFJOBB.SE