chefjobb.se

  Överkalix Kommun

Överkalix

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten och genomkorsas av polcirkeln vilket ger oss ljusa somrar och snörika vintrar.

Vi ligger mitt i den gröna omställningen och har en tydligt uttalad ambition att vara med på tillväxttåget. För det behöver vi fler medborgare, fler livskraftiga företag, en modern, framåtlutad översiktsplan och en tydlig vinkling mot hållbarhet. 

Här bor cirka 3200 invånare och vi som kommun ser ett rekryteringsbehov både nu och i framtiden inom en rad olika yrken. Det gäller inte minst personal inom vård och omsorg som sjuksköterskor, fysioterapeuter, undersköterskor, personliga assistenter med flera. Just nu är vi också i planeringsstadiet av ett nytt modernt särskild boende med trivsam boendemiljö, bra arbetsmiljö och hållbarhet i fokus.

Leva i Överkalix

I Överkalix är livet enkelt och tryggt, det är nära mellan människor och nära till service. Med ett varierat utbud av aktiviteter och nöjen, ett rikt föreningsliv inom allt från kultur till idrott, och en natur som alltid är nära och bjuder på upplevelser, äventyr och rekreation är livet gott att leva här. Överkalix har många fördelar, vi är kända för fina fiskevatten, inte minst laxfisket i orörda Kalixälv.  Här är bostadspriserna förmånliga och näringslivsklimatet ett av de bästa i Norrbotten. I Överkalix finns mysiga butiker och kaféer, bra skolor och förskolor och roliga aktiviteter och evenemang året om.

Jobba i Överkalix

Inom Överkalix kommun har vi en mångfald av olika yrken inom flera områden, men en sak är gemensam; alla jobb har stor betydelse för kommunens invånare, företagare och besökare. Vi är med i människors vardag och bidrar till livskvalité, trygghet och utveckling, varje dag. Ett jobb hos oss är ett jobb som gör skillnad.

Som anställd hos Överkalix är du en av våra viktigaste resurser, därför jobbar vi aktivt med fortbildning, friskvård och trivsel på våra arbetsplatser.

Bransch

Kommun

Anställda

Ca 400

Huvudkontor

Överkalix

Webbplats
Överkalix Kommun
Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Rena Rieder

Sjuksköterska

Frihet att planera sitt arbete, tryggheten i att ingå i ett team och fina patienter och kollegor, så beskriver sjuksköterskan Rena Rieder sin arbetsplats i Medicinska Teamet på Överkalix kommun.

Rena Rieder flyttade från Schweiz till Överkalix för att hon sökte lugnet, naturen och friheten i norra Sverige. I Medicinska teamet har hon jobbat sen 2013 och teamets arbetssätt passar perfekt.

”Det är jättekul att jobba i ett team, det känns skönt, säger Rena. Det blir bättre kvalité i vårt arbete och bra att ha teamet att reflektera med. Även om man jobbar inom sina områden så har man hela laget i ryggen när det behövs, vid semestrar, arbetstoppar eller frånvaro”.

På Renas arbetsplats är trivseln viktig och ny personal tas väl omhand. Oavsett om det är vikarier, inhyrd personal via bemanningsföretag eller nyanställda så är försöker kollegorna visa upp det bästa med Överkalix.

” Vi vill att folk ska känna sig välkomna, inte bara på jobbet utan i Överkalix”, berättar Rena. Bland annat bjöds vikarierna med på renmärkning, en ny upplevelse för de flesta. Vi har också informerat och satt upp anslag om aktiviteter på orten för att berätta om vad som finns att göra här, som när det är tid för bärplockning, blåbär, svamp, lingon,

Vad skulle du säga till någon som funderar på att flytta hit?

 Kom! Det är jättevackert här, naturen, skogen, ljust hela tiden på sommaren, stjärnhimlen på vintern. Cykla, åka skidor, kanot, du jogga i skogen utan att träffa någon om du inte vill.

 

 

Överkalix Kommun i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Överkalix Kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor