chefjobb.se

  Stockholms Sjukhem

Om oss

Stockholms Sjukhem är en av Sveriges största idéburna vårdgivare. I mer än 150 år har vi bedrivit vård och omsorg utan vinstsyfte och har ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.

Vi är godkänd universitetssjukvårdsenhet, vilket innebär att vi kontinuerligt forskar, utvecklar och utbildar inom vården. Stockholms Sjukhem är delägare i Marie Cederschiöld högskola, tidigare Ersta Sköndal Bräcke högskola. Vår verksamhet finns på Kungsholmen, Bromma och Södermalm i Stockholm. Planerad tillväxt inom äldreomsorgen i Upplands Väsby, Bromma och Nacka.

Stockholms Sjukhem har cirka 1 400 anställda, och är medlem i Famna - riksorganisationen för idéburen välfärd.

Vi vill gärna bli fler https://www.stockholmssjukhem.se/topplankar/arbetamedoss/lediga-tjanster

Vision och värdeord

Stockholms Sjukhems vision och värdeord speglar vilka vi är och vad vi står för, och fungerar som ledstjärnor både i vardagen och för vår fortsatta utveckling. 

Vision: Tillsammans gör vi vård och omsorg bättre för dig, varje dag​​

Det visionära är att lyckas med detta i varje stund och varje dag​.

Tillsammans – vi arbetar teamorienterat och ser alltid Stockholms Sjukhem som en helhet.
Vård och omsorg – vi ser till helheten och påverkar aktivt även i ett samhällsperspektiv.
Bättre och varje dag – vårt mål är att ständigt förbättra, lära och utveckla.
För dig – vi arbetar personcentrerat och inkluderande.

Värdeord: Engagemang, kunskap och omtanke

Värdeorden kännetecknar den vård vi ger och vägleder oss i mötet mellan människor. Med värdeorden vill vi göra ett avtryck gentemot patienter, boende och närstående, inom vår egen organisation och i samhället. Ett eko.

Bransch

Sjukvård och äldreomsorg

Anställda

1400

Huvudkontor

Stockholm/Kungsholmen

Webbplats
Stockholms Sjukhem

Vad säger våra medarbetare?

Birgitta Wiklund

Sjuksköterska inom ASIH (Avancerad sjukvård i hemmet)

Maria Lagergren

Enhetschef inom geriatriken

Peter Sindmark

Undersköterska inom äldreomsorgen

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag sökte jobb på ASIH Stockholms Sjukhem då jag är intresserad av palliativ vård och hemsjukvård i en idéburen verksamhet. Alla rätt! Jag hade också hört talas om att det fanns mycket god kunskap inom området på Stockholms Sjukhem och att flera "eldsjälar" inom palliativ vård arbetade här.

Varför har du valt att stanna hos oss?

­Jag har valt att stanna på Stockholms Sjukhem för att jag än idag efter många år i verksamheten fortfarande utmanas och känner att vi tillsammans gör ett fint jobb. Jag älskar teamarbete. Under åren har jag vid sidan av kliniskt arbete fått möjlighet att vara med i flera förbättringsarbeten/grupper och även fått möjlighet att via Stockholms Sjukhem kunna studera på deltid.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

­Jag skulle rekommendera Stockholms Sjukhem till vänner och kollegor. "Ett lagom stort sjukhus med många möjligheter till utveckling". Här gör man verkligen skillnad varje dag. Fantastiska kollegor! Ett sjukhus där utveckling sker och som har en enhet för forskning, utveckling och utbildning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss? 

­Som nyexaminerad sjuksköterska ville jag arbeta inom geriatrik eftersom det är en bred verksamhet och en härlig patientgrupp. Jag ville gärna börja på ett mindre sjukhus med en familjär känsla så Stiftelsen kändes som det bästa alternativet.

Varför har du valt att stanna hos oss?

­Jag har haft många möjligheter till personlig utveckling.  Jag började som sjuksköterska men fick snabbt fördjupa mig i olika ansvarsområden, vidareutbildning, studentprojekt, insättning av PICC-line och arbeta som samordningssköterska innan jag hamnade i en chefsposition. Jag har kunnat påverka och lyfta fram förbättringsförslag, det är liten organisation som bjuder på stora möjligheter men man måste själv våga ta dem. 

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför? 

­Absolut, det är en bra arbetsplats oavsett vilken erfarenhet man har sedan tidigare. Det är en fin gemenskap där alla hälsar på alla oavsett befattning och där vi alla arbetar mot samma mål - patientens bästa. Vi är varandras arbetsmiljö, jag blir upplyft av mina kollegors engagemang och arbetsglädje!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

­Det korta svaret är att det är en stiftelse.

Varför har du valt att stanna hos oss?

­Efter att jag har börjat här så har jag tittat på andra jobb men känt att det finns ingen annanstans som jag vill jobba.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

­Var och en måste fatta sina egna beslut. Men jag berättar gärna att jag trivs här och att jag har svårt att se mig jobba någon annanstans och så får var och en dra sina egna slutsatser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inga lediga jobb från Stockholms Sjukhem

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor